Super zdravá svačinka v podobě sušené dřeně ze 100% ovoce BEZ jakýchkoliv přidaných látek navíc.

Cena

2526
12526

Značky

Položek k zobrazení: 6
plátky švestka
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, švestka
25 Kč

Z vitaminů obsahují švestky sice pouze vitamin E, zato minerálních látek mají spoustu – vápník, hořčík, fosfor, draslík. Dále jsou bohaté na vlákninu, třísloviny a organické kyseliny.  

Skladem 
Detail
99
plátky meruňka
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, meruňka
25 Kč

Ačkoli sušené meruňky jsou kaloricky bohatší (jsou vyschlé, tedy "koncentrované"), oproti čerstvým mají navrch. Obsahují betakaroten, velké množství draslíku, bóru a železo. Sušené meruňky také obsahují procentuálně větší množství vlákniny než čerstvé a nemají prakticky žádný sodík ani tuk.  

Skladem 
Detail
98
plátky malina
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, malina
25 Kč

Maliny jsou úžasným zdrojem vitaminu C, manganu a vlákniny. Tělo z nich může dočerpat ale i další látky, jako je měď, vitamín K, kyselina pantothenová, biotin, vitamin E, hořčík, foláty (tedy součást vitaminu B), omega-3, nenasycené mastné kyseliny či draslík.  

Skladem 
Detail
96
plátky jahoda
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, jahoda
25 Kč

Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. V největší koncentraci v nich nalezneme vitamin C, mocný antioxidant. Obsah vitaminu C je v jahodách srovnatelný s citrusovými plody. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan.  

Skladem 
Detail
95
plátky hruška
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, hruška
25 Kč

V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, jakož i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Hrušky jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.  

Skladem 
Detail
94
plátky jablko
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - 100% jablko
25 Kč

Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitaminy jako provitamin A, vitaminy B1, B2, B3, B6, kyselinu listovou, vitamin C, vitamin E ale také flavonidy – pigmentové látky, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy a pektin. Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty.  

Skladem 
Detail
93
6 položek celkem