Ovocňák

Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v naší rodině zrodila už v roce 2011. Chtěli jsme českým spotřebitelům nabídnout kvalitní český produkt, který nám v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? U nás v podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.
Mošty, pyré a další produkty vyrábíme pod značkou Ovocňák v moštárně v Rudicích a od roku 2019 i na farmě v Beckově na Slovensku.

Přehled výrobků | Diabetica.cz

Cena

2425
12425
Snímek obrazovky 2021 04 05 v 20.01.31
Novinka
Ovocňák - Ovocné plátky - jablko, višeň
25 Kč

Složení: 80% jablečná a 20% višňová dřeňSuper zdravá svačinka v podobě sušené dřeně ze 100% ovoce BEZ jakýchkoliv přidaných látek navíc. Višně obsahují sice menší množství vitamínů, ale jsou známé jako zdroj minerálních a stopových látek, které si tělo nedokáže vytvořit samo. Zejména jód, vápník, železo či draslík. Višně zároveň dokáží na sebe vázat škodlivé látky a tím nám pomáhají čistit krev, játra a ledviny.  

Skladem 
Detail
1483
Snímek obrazovky 2021 04 02 v 15.26.30
Novinka
Ovocňák - Ovocné plátky - jablko, černý rybíz
25 Kč

Složení: 80% jablečná a 20% rybízová dřeňČerný rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P. V rybízu najdeme i vitamíny skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.

Skladem 
Detail
1481
120g mrkev
Ovocňák - Pyré - jablko, mrkev
24 Kč

80 % jablko a 20 % mrkev Mrkev je považována za zlatý důl přírodních vitamínů a látek. Jak všichni jistě víme, žádná jiná rostlina neobsahuje tolik beta-karotenů jako mrkev. Pyré z mrkve je jednám z prvních jídel, která jako člověk v životě dostaneme. Je tak velmi oblíbenou ovocno-zeleninovou svařinkou. Pyré jablko-mrkev je vyráběna z rané odrůdy mrkve, nazývané karotka. Je příjemně sladká s velmi pěknou vůní.

Skladem 
Detail
156
120g meruňka
Ovocňák - Pyré - jablko, meruňka
24 Kč

80 % jablko a 20 % meruňka Sladší jemná chuť meruněk doplněná o jablko je nejlepší kombinace pro naše nejmenší. Pyré Jablko-meruňka jistě ocení jako zdravou svačinku větší děti i dospělí.

Skladem 
Detail
150
120g malina
Novinka
Ovocňák - Pyré - jablko, malina
24 Kč

80 % jablko a 20 % malina Osvěžující a osobitou chuť malinového pyré ocení nejen děti, ale i dospělí a to i ti největší přesnídávkoví gurmáni :).

Skladem 
Detail
144
120g jahoda
Novinka
Ovocňák - Pyré - jablko, jahoda
24 Kč

80 % jablko a 20 % jahoda Jahoda Báječná chuť jahod přitahuje nejen děti. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Ovšem skvělé jsou i jahodové moučníky a chlazené jablko-jahodové pyré s piškoty a pudinkem se uplatní i jako osvěžující dezertík na dětské párty.

Skladem 
Detail
141
120g hruška
Novinka
Ovocňák - Pyré - jablko, hruška
24 Kč

50 % jablko a 50 % hruška Přísun sacharidů Hrušky jsou typickou plodinou mírného pásma. Jsou to plody s vyšším obsahem sacharidů, v nichž převládá fruktóza. V kosmetice se hojně využívá výtažek z hrušek. Chuť i aroma jednotlivých druhů se lehce liší podle skladby odrůd a stupně konzumní zralosti.

Skladem 
Detail
135
120g jablko
Novinka
Ovocňák - Pyré - 100% jablko
24 Kč

100 % jablko Mnoho vlákniny Jablka jsou naše nejvýznamnější domácí ovoce. Volně rostoucí jabloně dosahují výšky až 10 m. Existuje téměř 2000 kulturních odrůd jabloní. Jablka se už v 16.století od nás vyvážela do ciziny. Jablko téměř neobsahuje bílkoviny, avšak mnoho vody, málo sacharidů a stopových prvků, zato sestává až 30% z pektinu, účinné vlákniny. Nejčastěji zpracováváme odrůdy Golden Delicious, Idared, Fuji, Pinova  

Skladem 
Detail
117
plátky švestka
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, švestka
25 Kč

Z vitaminů obsahují švestky sice pouze vitamin E, zato minerálních látek mají spoustu – vápník, hořčík, fosfor, draslík. Dále jsou bohaté na vlákninu, třísloviny a organické kyseliny.  

Skladem 
Detail
99
plátky meruňka
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, meruňka
25 Kč

Ačkoli sušené meruňky jsou kaloricky bohatší (jsou vyschlé, tedy "koncentrované"), oproti čerstvým mají navrch. Obsahují betakaroten, velké množství draslíku, bóru a železo. Sušené meruňky také obsahují procentuálně větší množství vlákniny než čerstvé a nemají prakticky žádný sodík ani tuk.  

Skladem 
Detail
98
plátky malina
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, malina
25 Kč

Maliny jsou úžasným zdrojem vitaminu C, manganu a vlákniny. Tělo z nich může dočerpat ale i další látky, jako je měď, vitamín K, kyselina pantothenová, biotin, vitamin E, hořčík, foláty (tedy součást vitaminu B), omega-3, nenasycené mastné kyseliny či draslík.  

Skladem 
Detail
96
plátky jahoda
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, jahoda
25 Kč

Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. V největší koncentraci v nich nalezneme vitamin C, mocný antioxidant. Obsah vitaminu C je v jahodách srovnatelný s citrusovými plody. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan.  

Skladem 
Detail
95
plátky hruška
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - Jablko, hruška
25 Kč

V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, jakož i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Hrušky jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.  

Skladem 
Detail
94
plátky jablko
Novinka Tip
Ovocňák - Ovocné plátky - 100% jablko
25 Kč

Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitaminy jako provitamin A, vitaminy B1, B2, B3, B6, kyselinu listovou, vitamin C, vitamin E ale také flavonidy – pigmentové látky, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy a pektin. Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty.  

Skladem 
Detail
93
14 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 14 položek celkem